sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Pikabloggauksen alkeiskurssi

Hallo!

Aattelin tässä kirjoitella jonkinlaisen pikapostauksen, kun kuitenkin sitä tässä jo pari päivää oon suunnitellut. Tää viikko on kyl mennyt aivan uskomattoman nopeasti, kun kerrankin on ollut oikeesti tekemistä ja paljon! Pääasiassa kouluhommien parissa oon viettänyt tätä viikkoa, sillä oon istunut käytännössä joka aamu yliopiston kirjastolla joko kasilta tai ysiltä .. voitteko kuvitella, mä nimittäin en. Tai noh, toisaalta ymmärrän kyllä, koska tähän asti en opiskelulle oo hirveesti uhrannut täällä reissussa aikaani. Oli siis jo korkea aikakin aloittaa työnteko opintopisteiden eteen, ei nekään kuitenkaan ihan tyhjästä tipu. Voin kyl valehtelematta sanoa, että tää viikko on ollut harvinaisen rankka. Ei oo ehkä ihan mun juttu (eikä varmaan kenenkään muunkaan) lukee kirjaa nimeltä " Einführung in die Kulturwissenschaft " yliopiston kirjastossa tuntitolkulla. Huomenna ois vielä moinen koitos edessä ja sitten alkaakin olla kulttuuritieteen tenttikirja luettuna. Toivottavasti en enää ikinä joudu lukemaan tollasta 230-sivuista saksankielistä tiedeteosta. :D

Aattelin valottaa hieman myös mun parin päivän takaista Facebook-päivitystä: " alkoi se tulevaisuuskin vihdoin ja viimein selviämään. sitä siis odotellessa, kun saan pääsykoekirjat käsiini :) " Jonkin verran ton päivityksen jälkeen on tullut kysymyksiä siitä, mistä tossa on oikein kyse ja noh, selitys tulee tässä. Oon viimeiset pari kuukautta tässä pähkäillyt omaa tulevaisuuttani ja tosi pitkän aikaa olinkin aivan pihalla siitä, mitä oikeesti haluan opiskella tai tehdä. Ongelmia oli myös opiskelupaikan valitsemisessa, Innsbruckiin jääminen kun ois houkuttanut niin mahdottomasti. Lopulta kuitenkin päädyin siihen tulokseen, että kyllä Suomi on aina Suomi ja huomattavasti miellyttävämpää sitä on opiskella suomeksi kuin saksaksi. Niinpä päädyin sitten lopulta hakemaan takaisin Jyväskylään ja tällä kertaa terveystieteitä opiskelemaan. Toivon todella, että pääsisin sisään ensimmäisellä yrittämällä ja tää ala ois todella jotain sellasta, mikä kiinnostaa. Noiden kirjojen lukeminen tuskin ainakaan on ongelma, opiskelusta ja oppikirjojen lukemisesta oon aina tykännyt. 


Pikabloggauksen päätteeksi kuva siitä, mitä tapahtui tässä pari päivää sitten. Oon jo pidemmän aikaa miettinyt, että hiuksille pitäisi tehdä jotain .. Lähes samanlainen leikkaus ja väri ollut hiuksissa kuitenkin about 1,5 vuotta. Mulla kun on pitkät ja varsin paksut hiukset niin tää pelkkä tosi tumma väri näyttää jotenkin kauhean raskaalta ja suoraan sanottuna vähän ilmeettömältä. Niinpä sitten tossa torstaina päätin istahtaa kampaajan tuoliin ja siellä tulikin vietettyä varsin ratkiriemukkaat 2,5 tuntia. Vaikka odottavan aika tuntui silloin älyttömän pitkältä, niin oon kyllä aika tyytyväinen lopputulokseen. Kerrankin on edes jotain vähän erilaista. 


En oo rehellisesti sanottuna vielä tottunut siihen, että mulla on taas kerran otsis mut eiköhän tää tästä. :)

Ja vielä yksi astetta syvällisempi pohdinta, johon on hyvä lopettaa raapustelu tältä erää. Puhuttiin tossa muutama viikko takaperin kaverin kanssa siitä, millaista on asua täällä Itävallassa. Kaveri tuli sanoneeksi jotain sellaista, mitä en oo koskaan ennen sitä ajatellut: " Ei oikeastaan tunnu enää siltä, ettei oo Suomessa, koska sitä on kotiutunut tänne. " Erittäin hyvin sanottu ja voin täysin samaistua tohon lauseeseen. Jotenkin vaihdon alussa sitä ajatteli koko ajan, että nyt ei ollakaan enää Suomessa vaan jossain aivan muualla ja kaukana kotoa. Nyt kun mietin asiaa uudelleen, niin enhän mä nyt loppupeleissä niin kaukana kotoa ole, kun kuitenkin vielä samassa maanosassa ollaan. :) On ollut mielekiintoista huomata, miten oma ajatusmaailma on tän asian suhteen muuttunut näiden kuukausien aikana. Nyt kun sitä elää täällä tavallista opiskelijan arkea ja vähitellen löytänyt oman paikkansa niin ei tuu kyl ajatelleeksi, että sitä on Suomen rajojen ulkopuolella. Sitä kyl en tosiaankaan tiedä, miten tämmönen on päässyt käymään, mutta tolla sopeutumisella ja kotiutumisella on varmaan aika olennainen rooli tässäkin.

Mutta, näihin tunnelmiin kuittaan tältä erää ja yritän tästä lähtien kirjoitella tänne kuulumisia useammin. Tarkoitus olisi myös laittaa tänne uutta kuvamatskua as soon as possible, on tää Innsbruck kuitenkin semmonen talven ihmemaa et huhhuh! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti