sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

A new beginning

Huominen, monen mielestä hyvinkin tavallinen ja ei-niin-toivottu maanantai, on mulle monessakin mielessä uusi alku. Nimittäin: Huomenna palaan takaisin yliopistolle kuluttamaan luentosalien penkkejä uuden lukukauden merkeissä. Termi sopii myös mun tulevaisuuden suunnitelmiin, koska huomenna alkaa kauan odotettu yhteishaku korkeakouluopintoihin. Mun päivät germanistina siis hupenee kovaa vauhtia koko ajan, jippii! Pakko silti myöntää, että ajatus tulevasta kuitenkin samanaikaisesti myös ahdistaa. Tämän kevään pääsykokeisiin asennoidun hyvin eri tavalla kuin saksan kielen ja kulttuurin pääsykokeisiin keväällä 2010. Vajaat kaksi vuotta sitten menin tekemään pääsykokeita hieman jopa liiankin itsevarmalla asenteella. Koska opiskelupaikka ei kuitenkaan irronnut ihan parhaalla mahdollisella suorituksella, pääsykokeet otti multa niin sanotusti "luulot pois." Ei siis mikään ihme, että tulevat pääsykokeet herättää mussa pelkoa ja ahdistusta.

Oon tällä viikolla miettinyt sellasta kysymystä, että miten monta kertaa ihminen voikaan rakastua jonkin artistin / bändin materiaaliin pienen elämänsä aikana. Mulle nimittäin on tällä viikolla käynyt totaalinen rakastuminen musiikkiin tällä viikolla kaks kertaa. Pari päivää sitten fiilistelin koko aamun James Bluntin biisejä oikeinkin tyytyväisenä laulaen lähes jokaisen kappaleen mukana. Viime yön pieninä tunteina sen sijaan kuuntelin Grooveshark-palvelimen kautta Coldplayn livemateriaalia. (jota kuuntelen itse asiassa nytkin) Biisien livevedot herätti mussa samanaikaisesti sekä iloa että surua: toisaalta mulla oli sellanen pieni kestohymy naamalla, toisaalta joinain hetkinä meinas tippa tulla linssiin. Vain hyvä musiikki voi aiheuttaa tollasen reaktion. I love you, Coldplay. And James Blunt, love ya too.

Parempi kuitata tältä erää ja jatkaa tiistain tenttimatskun kanssa hajoilemista. Haluaisin toki olla kiinnostunut mediatieteestä, elokuvan historiasta ja muusta, mutta toi materiaali on vaan .. sanonko mitä. :D Ranskaa tai italiaa päivääkään lukeneena pitäisikin tiistaina sit handlata melkoinen määrä leffojen ja henkilöiden nimiä, tulee olemaan aika tuskaa. Wish me luck!

(Lähde: http://www.universitytimes.ie/wp-content/uploads/2011/04/studying.jpg)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti