tiistai 3. heinäkuuta 2012

Maailma on sun

Koska oon laiminlyönyt bloggaamista viime aikoina varsin mallikkaasti ja tänään sattuu olemaan hyvä kirjoituspäivä, teenpä teille vielä toisen postauksen.

Tässä vaiheessa, kun vaihtovuosi on aivan loppusuoralla, onkin aika muistella kaikenlaista, mitä tämän menneen 9 kuukauden aikana on tapahtunut. Tämä postaus on omistettu erityisesti niille, joiden kanssa sain tämän vaihtovuoden kuluessa viettää aikaa! :) 

Osa kuvista on vilahtanut aikaisemmissa postauksissa, osa näkee päivänvalon nyt ensimmäistä kertaa. Ja no, eihän tämäkään blogi olisi mitään ilman omaa pärstää, joten koittakaahan kestää :D 

Kronologisesti kuvat ei oo muuten mitenkään järjestyksessä, laittelin ne ihan tahallani vähän miten sattuu. Suurin osa kuvista on mun omista arkistoista, mutta osan oon kyllä saanut käydä noukkimassa Facebookin syövereistä. 


Käytiin Germanisti-Lauran kanssa helmikuussa moikkaamassa saksalaista ystävääni Steffiä Bambergissa. Tutustuttiin Steffin (Stephanien) kanssa heinäkuussa 2009, kun olin kuukauden kesävaihdossa Baijerissa. Sen koommin ei oltu tosiaan nähty, mutta koska yhteydenpito oli jatkunut säännöllisen epäsäännöllisenä, saatiin tapaaminen sovittua. Pari päivää Bambergissa meni yhdessä hujauksessa ja oli kaikin puolin varsin mukava jälleennäkeminen. Nähtäväksi jää, milloin tavataan seuraavan kerran! :) 


Parin viikon takaisella vaellusreissulla tuli kiivettyä ja pompittua sen verran, että reidet oli aivan muusina (muussina?) seuraavat pari päivää. Vaikka olikin tosi kovan pinnistelyn takana päästä ylös asti, lähtisin milloin tahansa uudestaan vaeltamaan! :)



Ranskalaisen Clémentin (suomalaisittain Klementiinin) kanssa kesälukukauden ensimmäisissä partyissa. Liikennevalo-teemaiset bileet oli varsin hauskat. Myönnettäköön silti, että seuraavana aamuna oli astetta nihkeämpi herätys, kun tunnille piti raahautua puoli yhdeksäksi. Erityisen paljon kiitoksia biletysseurasta kuitenkin Germanisti-Sannille, joka oli tuolloin mun luona käymässä! :) 



Ida, minä ja Tanja astetta legendaarisemmalla Budapestin reissulla. Vaikka tuo kyseinen jonkin hienon vanhan rakennuksen kellarikerroksessa oleva baari osoittautui melkoiseksi räkäläksi, oli mulla ainakin ihan hauska ilta. Edelleenkään ei hirveästi naurata, kun muistelen niitä 16-vuotiaita teinejä pikkuruisissa bilevaatteissaan aivan hirveässä kunnossa, mutta on tuolta illalta sellaistakin materiaalia, joka jaksaa naurattaa varmaan vielä monen vuodenkin päästä :D



Mirjami ja Ida Patscherkofelilla tammikuussa. Tuona viikonloppuna laskettelu osoittautui melkoiseksi ongelmaksi, koska suurien lumivyöryvaarojen vuoksi suurin osa rinteistä oli ainakin osittain kiinni. Pääsin kuitenkin lukuisien yritysten jälkeen tunnustelemaan oloa suksien päällä. Valloilla olleen penikkataudin vuoksi reissusta jäi ehkä aavistuksen paha maku suuhun, mutta tulipahan ainakin kokeiltua! :)


Germanisti-Laura tuli helmikuussa mun vieraaksi ja käytiinkin yhtenä päivänä hiukan katselemassa maisemia yläilmoista. Matkan varrella pääsi käymään niin, että suunnistaja eksyi hiukan reitiltä. Pienen koukun jälkeen löydettiin kuitenkin takaisin polulle, jota pitkin päästiin kipuamaan ylös Hungerburgille. 



Yhtenä huhtikuisena sunnuntaina lähdettiin kahden Italian Bolognassa opiskelevan neitokaisen, Deboran (vas.) ja Paolan (kesk.) sekä sveitsiläisen Marien kanssa tutkimaan, millainen onkaan viikon viimeinen päivä rajan toisella puolella. Käväistiin siis Saksassa: Ensin pysähdyttiin Garmisch-Partenkircheniin ja siitä jatkettiin lopulta matkaa Müncheniin.


Pakko todeta, että tämä saksalaisen Florianin (opiskelee muuten Würzburgissa!) pomppu on paljon tyylikkäämpi kuin mun! :)


Osallistuttiin porukalla ESN Innsbruckin järjestämään CityRallye-nimiseen tapahtumaan maaliskuun lopussa. Kuten vaatetuksesta näkyy, sää oli tuona päivänä mitä mainioin: Aurinko paistoi ja oli varsin ihana, suorastaan kesäinen päivä. Saimme päivän aikana useita eri tehtävänantoja ja yksi niistä oli ottaa ryhmäkuva Sparkassenplatzilla, jossa on suorastaan hilpeät ja väriävaihtavat valot. 


Helmikuinen roadtrip vei myös Müncheniin. Ensin yövyttiin Lauran kummitädin luona, joka on todella lahjakas ammattimuusikko. Seuraava yö vietettiinkin sitten jälleen mun tuttavien luona: Asuin vuonna 2009 kesävaihdon ajan perheessä, johon kuului vanhempien lisäksi kaksi tyttöä ja yksi poika. Tytöistä vanhempi, Sonja (hyvä nimi!), muutti jo tuolloin Müncheniin ja asustelee siellä miehensä Oliverin (Ollin) kanssa vielä tänäkin päivänä. Vaikka moni asia oli näiden vuosien aikana päässyt muuttumaan, samat kissat olivat asunnon vakiovaruste kuin silloin muutama vuosi sittenkin. Ilmeisesti oli omaa kisua ikävä, kun päätin ruveta tekemään tuon kuvassa olevan söpöläisen kanssa tuttavuutta.


En kuollaksenikaan muista, monenko eri patsaan ja eläimen kanssa italialaisesta Paolasta on tuolta samaiselta Münchenin reissulta kuva, mutta kyllä niitä luultavasti aika monta on. Paolan henkilökohtainen suosikki taisi olla juurikin tämä possu, jonka kanssa oli aivan pakko saada yhteiskuva :)


Cityrallye ja jälleen yksi hyväksytysti suoritettu tehtävä (yksi niistä harvoista hyväksytyistä; suurin osa taisi jäädä hiukan tai hiukan enemmän vaiheeseen) :D 



Hyvä ruoka, parempi mieli. Laura @ Nürnberg! :) 


Huhtikuisella Münchenin reissulla käväistiin pikaisesti myös Englantilaisessa puutarhassa, joka on ehdottomasti yksi mun suosikkipaikoista koko kaupungissa. Valtavan suuri puisto tarjoaa mahtavat puitteet varsin monenlaiseen aktiviteettiin. Kuvassa sveitsiläisen, liikuntaa opiskelevan Marien kanssa.


Viva la vida! <3 


Ei varmaan oo kenellekään epäselvää, milloin tää kuva on otettu? Juhlistettiin Idan ja Jennan kanssa Halloweenia erittäin tyylikkäinä, mitä noihin kasvomaalauksiin tulee. Voin vaan kuvitella, miten moni mua säikähti tuona yönä, kun kävelin keskustasta kotiin tuon näköisenä! :D 


Laura @ München! :) 


Koska täällä oli viime syksynä todella paljon suomalaisia ja pikkujoulut kuuluvat tärkeänä osana suomalaisten joulunodotukseen, päätettiin viettää iltaa yhdessä syöden hyvin sekä katsoen The Joulukalenteria. Mun Ikeasta ostettu alkoholiton ja aivan karmealta maistunut siideri taisi jo tuossa vaiheessa iltaa vaikuttaa olotilaan, kun silmätkään ei enää pysyneet auki ;) Innostuin The Joulukalenterista tuona iltana niin paljon, että katsoin seuraavien päivien aikana muistaakseni lähes kaikki jaksot :)


Tehokaksikko Tanja ja Clément elementissään! 


Koska me suomalaistytöt haluttiin ehdottomasti äänestää Presidentinvaaleissa, saatiinkin hyvä tekosyy lähteä ihmettelemään suurkaupungin elämää Wieniin tammikuun lopussa. Äänestämisen lisäksi päivään kuului shoppailua ja satunnaisten  nähtävyyksien tutkimista. Myös Samuli Edelmannin tunnetuksi tekemä lause "Oon mä juonu viinii Wienissä" tuli porukassa hyvinkin tutuksi. Koska multa jäi viinit juomatta, en saanut kyseistä laulua laulaa sitten ollenkaan, vaikka olin selkeästi ainoa, jolla oli lyriikat hallussa :D


Kuten tästäkin kuvasta näkyy, italialainen Debora on melkoinen paparazzi ;) 


Laura ei selvästikään ollut tässä vaiheessa vielä kiipeillyt ja rämpinyt tarpeeksi lumessa, kun välttämättä halusi tuonne mennä kuvattavaksi :D


Florian oli kaikesta päätellen tehnyt elämänsä aikana jo useamman vaellusretken, kun oli ottanut oikein sauvat mukaan. Niiden avulla kun kuulemma on helpompi mennä alaspäin. Ensin epäilin tuon lausahduksen todenmukaisuutta, mutta todennäköisesti tämä mukava nuorimies tiesi, mistä puhui. Vaikken mikään välineurheilija ole koskaan ollutkaan, tuon reissun aikana tuli huomattua, että lajissa kuin lajissa kannattaa panostaa varusteisiin :)


Kukapas muukaan kuin itse tämän blogin kirjoittaja Innsbruckin mäkihyppytornin, Bergiselin, juurella. Takana näkyy Alppien lisäksi hautausmaa, joka näkyy myös mäkihyppylähetyksissä: Kuulemma tornista hypätessä näyttää siltä kuin hyppäisi keskelle tuota Bergiselin alapuolella olevaa hautausmaata. 


Käytiin tyttöjen kanssa tsekkaamassa Münchenissä myös maailman vanhin pubi Hofbräuhaus. Koko pubi oli tuona sunnuntaina (niin kuin ilmeisesti aina muutenkin) aivan täynnä Lederhoseneihin pukeutuneita miehiä, jotka lauloivat kaikenlaisia juomalauluja ja Schlagereita valtavat tuopit kädessä. Tupakan ja oluen hajuisessa kapakassa tunnelma oli siis todellakin kohdillaan! Pistäydyttiin myös kadun toisella puolella olevassa Hard Rock Caféssa, josta tietysti hamstrasin itselleni yhden paidan muistoksi :)


Tanja hoiti selkeästi poseeramiseen, mä sen sijaan keskityin suorastaan yllättäen selittämiseen :D 


Käväistiin Lauran vierailun aikana juurikin sillä hautausmaalla, joka on Bergiselin alapuolella ja törmättiin sattumalta vanhaan herrasmieheen, jonka kanssa rupatellessa vierähti tovi jos toinenkin. Herra kertoi meille elämästään ja vuosista ulkomailla sekä saksaksi että englanniksi. (ikää päälle 90!) Melkoinen teräspappa, en voi kuin nostaa hattua! :) 


Yksi lukuisista kuvista, joita Tim (Timothée) innostui räpsimään vaelluksen aikana. Erityisen suurta mielenkiintoa ranskalaisessa maantieteilijässä herättivät nämä ja monet muutkin lehmät. Saksalainen, myöskin maantiedettä opiskeleva Florian ehti moneen kertaan jo huolestua, kun tajusi, että Timissä on geologin lisäksi myös hiukan biologin vikaa :D


Tällaisissa merkeissä vietettiin mun 20. syntymäpäivää viime marraskuussa. Koululiikunnasta traumatisoituneena pelkäsin luistelua aivan kuollakseni, mutta onnekseni mikään paikka ei hajonnut enkä edes kaatunut kertaakaan. Kiitos vain henkisestä tuesta Idalle, Suville ja Tanjalle! :)


Tytöt poseeraamassa Budapestissa. Tästä kuvasta jos mistä välittyy oikeinkin hyvin tuon viikonlopun sää, joka siis kaikesta päätellen oli mitä mainioin: Oli aivan tajuttoman kylmä, jatkuvasti tihkutti vettä ja lähes koko viikonlopun ajan oli niin kauhea sumu, ettei maisemien kuvauksesta tullut yhtikäs mitään. Niin ja mainittakoon vielä, että aurinkohan alkoi paistaa juurikin silloin, kun lähdettiin junalla takaisin kohti Innsbruckia! 


PEACE @ Zürich! :) (sain selkeästi myös vaikutteita räpistä, kun pikkurillikin tuollaisessa asennossa)


Ja mitäs se Laura löysi Zürichistä? No palmuja keskellä talvea! :D 



Debora " The Paparazzi " vauhdissa, osa ties mitä! :)  Tästä kuvasta jos mistä näkee hyvin, miten en tulisi toimeen ilman tuota mun Puman laukkua. Lempinimen Tilaihme jo kauan sitten saanut laukku on juurikin sopiva tällaiselle ihmiselle, jolla on aina vähintäänkin puoli elämää mukana.


Käytiin Idan ja Tanjan kanssa vähän kakkukesteillä Budapestin kauppahallissa :)


Viimeisenä, muttei tosiaankaan vähäisimpänä, Timin poseeraus korkealla yläilmoissa :) 

Tällaisen astetta pidemmän ja työläämmän postauksen päätteeksi onkin hyvä mennä unille. Palailen naputtelemaan teille kuulumisia taas piakkoin! :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti