keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Summer paradise

 Syy siihen, miksi Innsbruck on ottanut mua viime aikoina niin mahdottomasti päähän, on tosi huonot kelit; Silloin, kun istuin neljän seinän sisällä tuntikausia lukien tentteihin, ulkona paistoi aurinko lähes pilvettömältä taivaalta ja huh sitä hellettä! Loman alettua onkin vain satanut tai ukkostanut. Tänään oli ensimmäinen sateeton päivä ihan hetkeen. Ei siis mikään ihme, että suupielet väkisinkin nousivat ylöspäin.

Tänään oli myös sikäli erityisen hyvä päivä, että tästä päivästä lähtien teen joka päivä jotakin epätavallista tai jotain aivan uutta. Pitäähän tästä kaupungista ottaa kaikki irti, kun vielä voi! :) Haasteen kunniaksi suuntasinkin alkuillasta kaupungille, tässä siitä myös kuvamatskua:


Parhaat farkkushortsit, mutta tarvii kyl kipeästi fiksaamista. Ostin noi about 1,5 vuotta sitten keskellä talvea, kun satuin todella halvalla saamaan ja noh, onhan nuo olevinaan pikkasen suuret. Lopulta jätin nuo shortsit kotiin ja vedin tutut ja turvalliset repalefarkut jalkaani. 


Leopold-Franzens Universität, päärakennus 

Leopold-Franzens Universität, Geiwi-Turm (vasemmalla), Bruno-Sander-Haus (oikealla)
Noissa kahdessa rakennuksessa mulla oli täällä opintoja. 






Innsbruckin keskusta Altstadtin suunnasta kuvattuna 


Haa, sainpas vihdoin ja viimein tästä polkupyörätaksista kuvan! 



Altstadt




Hofburg 



Näitä Vespoja kuvatessani havahduin jostain läheltä kuuluvaan musiikkiin. Hetken aikaa ääntä seurattuani löysinkin itseni Hofburgin sisäpihalta, jossa oli mahtava puhallinkonsertti menossa. Okei, oli siellä muutama lyömäsoitinkin. Konsertti oli aivan huikea, vaikka en siitä ehtinytkään kauaa nauttimaan. Kappaleet oli jotenkin niin meneviä ja mukaansatempaavia, vaikka kyse olikin klassisesta musiikista. Iso plussa sympaattiselle kapellimestarille, joka oli ihan täysillä mukana. Erityisen miellyttävää oli huomata, ettei soittaminen ollut niin sanotusti "totista torvensoittoa", vaan mukana oli myös ripaus huumoria. 

Melkein sain selvää, mitä tuossa lukee :D 


Stadtturm

Goldenes Dachl, ilman pressua vihdoinkin



Istahdin kahvilaan nimeltä Katzung hörppimään herkullista teetä. Oon aivan rakastunut näihin tuoleihin, voisin roudata niistä kaksi Suomeen (yksi pöytäkin kelpaisi, vink vink)

Kynttilät loivat ihanaa tunnelmaa lämpimään kesäiltaan 




Triumphforte. Tuo portin takana näkyvä pieni valo on Bergisel, joka on pimeään aikaan valaistu





Tällaisen kaunokaisen löysin matkalla kotiin :) 

Nyt on pakko mennä kiireesti nukuksimaan. Huomiselle on luvattu pitkästä aikaa kunnon hellettä ja siispä suuntaan ensimmäistä kertaa tänä kesänä ottamaan aurinkoa Baggerseen rannalle. Toivoa sopii, että huomenna lähtee myös talviturkki ;)

Tänään tuli kyl pitkästä aikaa sellainen fiilis, että Innsbruck on mun summer paradise. Lämpimässä kesäillassa leijui niin sellainen etelä-eurooppalainen tunnelma, että hetkeksi erehdyin jopa luulemaan, että oon jossain aivan muualla kuin Innsbruckissa, joka on tunnettu talviurheilusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti