keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Life is a gift


" Was ist Glück für dich? " 
(= Mitä onni sinulle merkitsee?)

Tällainen kysymys mulle heitettiin eilen. Ensimmäinen ajatukseni oli " Hah, olipahan helppo kysymys! " mut sitten aloin miettimään uudestaan. Mitä se onni tosiaan onkaan? 

Hetken mietittyäni sain kuitenkin päässäni hahmoteltua vastauksen. " Terveyttä. Läheisiä ystävyyssuhteita. Mielekkäitä harrastuksia. Sitä, että on paljon tekemistä. " Spontaanisti sen enempää järkeilemättä heitin vastauksen loppuun ehkä sen tärkeimmän: " Sitä, että on tyytyväinen elämäänsä."

Niin kuin monet teistä jo tietää, oon aivan mestari stressaamaan kaikesta mahdollisesta. Kaikki pitää tehdä täydellisesti, virheet eivät ole sallittuja. Itsekuri on rautaisen kova.

Jokin tossa yhtälössä mättää ja pahasti. Ettei vaan olisi se, ettei kukaan ole täydellinen ja että kaikki tekee virheitä? Ei siis mikään ihme, että tämä stressimagneetti löytää itsensä pohjalta yhä uudelleen ja uudelleen. Aina kaikki ei mee ihan niin kuin itse on suunnitellut. 

Pienimuotoinen kevätmasennus pääsi tuossa vähän aika sitten yllättämään. Kaikki tapahtui todella nopeasti ja samassa huomasinkin jälleen rämpiväni elämän pohjamudissa. Mikään ei kiinnostanut, ei edes valveilla oleminen. Siitä huolimatta valvoin suurimman osan vuorokaudesta ja univelat alkoivat kasaantumaan. Tilannetta ei yhtään parantanut se, että päivästä toiseen ulos katsoessaan näki vain masentavat vesipisarat. 

Siinä missä mieliala laski aivan huomaamatta, se myös nousi varsin räjähdysmäisesti viime viikon aikana.  Jossain vaiheessa viikkoa vain huomasin hymyileväni ja nauravani normaaliin tapaani ja ajatuksetkin olivat varsin valoisat. 

Niin kuin arvata saattaa, nämä kuukaudet Itävallassa ovat muokanneet mun persoonaa ainakin jonkin verran. Matkalle kohti tuntematonta lähti viime syyskuussa nuori neiti, joka oli omien sanojensa mukaan tyytyväinen ja arvosti omaa elämäänsä sellaisena kuin se oli. Nyt, melkein seitsemän kuukautta myöhemmin, ymmärrän, miten väärässä mä olin. Itävalta on opettanut mut arvostamaan elämää aivan uudella tavalla. Nykyään sitä osaa arvostaa kaikkea sitä, mitä mulla on Suomessa mutta myös kaikkea sitä, mitä mulla on Innsbruckissa. Nykyisin sitä osaa arvostaa elämän pieniä iloja aivan yhtä paljon kuin suuriakin.

Vihdoin osaan ihan oikeasti arvostaa mun perhettä. Niitä ystäviä, jotka ovat pitäneet yhteyttä koko tämän vaihdon ajan. Kaikkea sitä, mitä elämä on antanut. Myös kaikkea sitä, mitä elämä on ottanut.

Erityisen kiitollinen oon näistä kuukausista Innsbruckissa. En olisi varmaan ikinä antanut itselleni anteeksi, jos olisinkin päättänyt jäädä Suomeen. Vaikka jätin tämän takia paljon taakseni, oli tää kyl myös sen arvoista. Takaisin Suomeen palaa nuori nainen, jonka maailmankatsomus ja asenne elämää kohtaan on epäilemättä hyvin erilainen kuin sen nuoren neidin, joka viime syksynä jätti Suomen taakseen. Ja hyvä niin.








Mutta niinhän se taitaa olla, että ihminen kehittää itseään läpi koko elämän eikä varmaan koskaan tule " valmiiksi. " Vielä siis on paljon opittavaa. Vielä jonain päivänä mun on pakko oppia arvostamaan itseäni sellaisena kuin oon, koska muuten tulevaisuus on karu ja varsin kivikkoinen.

Quotes of the day: 


" Don't let go, never give up, it's such a wonderful life. " - Hurts: Wonderful life
Life isn’t a journey to the grave with the intention of arriving safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, chocolate in one hand, latte in the other, body thoroughly used up, totally worn out and screaming ‘Woohoo WHAT A RIDE’! "
There are two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as though everything is a miracle " - Albert Einstein
Life is not about kissing a**, it’s about kicking a**! "
Never be bullied into silence. Never allow yourself to be made a victim. Accept no one’s definition of your life; define yourself " - Harvey Fierstein
Be more concerned with your character than your reputation, because your character is what you really are, while your reputation is merely what others think you are " - John Wooden
" Dance as though no one is watching you. Love as though you have never been hurt before. Sing as though no one can hear you. Live as though heaven is on earth. " 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti